Apple Intelligence och MDM

by | Aug 9, 2024

Kommer Apple Intelligence att Öka Arbetsbelastningen för IT?

Apple Intelligence förväntas lanseras i höst, åtminstone i betaform, även om den exakta tidpunkten ännu inte är fastställd. Detta ger din organisations säkerhets- och regelefterlevnadsteam några månader att hantera eventuella farhågor.
De främsta frågorna de sannolikt kommer att ställa är: Vad kan Apple Intelligence göra med företagets proprietära data? Vart tar den datan vägen? Vem kommer att ha tillgång till den? Hur kan vi säkerställa att den är säker?
Dessa är samma frågor som andra AI-verktyg har ställts inför. Lyckligtvis verkar Apple vara redo att hantera dem.
Som tidigare nämnts planerar Apple att begränsa den data som skickas utanför enheten. Särskilt med Private Cloud Compute (PCC) har Apple integrerat strikta åtgärder för att skydda slutanvändarnas datasekretess.
Dessutom ber Apple inte bara organisationer att lita på dem; de inför verifierbarhet i systemets arkitektur. Varje organisation kommer själv att kunna avgöra om de vill lita på systemet. Dessutom har Apple förbundit sig att genomföra en extern granskning och att dela resultaten offentligt.
Partnerskapet med OpenAI har väckt flest frågor. Men det är viktigt att notera att användningen av ChatGPT kommer att kräva användarens samtycke. OpenAI verkar följa Apples riktlinjer för datastyrning när det gäller Apple Intelligence: Apple uppger att IP-adresserna för användare som väljer att använda ChatGPT kommer att anonymiseras. Precis som med PCC kommer användarförfrågningar till ChatGPT inte att lagras i molnet, och den datan kommer inte att användas för att träna OpenAI:s modeller.
Det bästa sättet att hantera många av dessa farhågor kommer sannolikt att vara användarutbildning för att säkerställa att de förstår din organisations policyer för användning av generativ AI av alla slag och de specifika policyerna kring att välja ChatGPT som en del av Apple Intelligence.

Apple Intelligence

AI for the rest of us.

Hantering av Apple Intelligence via MDM

Apple kommer sannolikt att ge MDM-lösningar (såsom Intune, Jamf, Kandji, FileWave, etc.) möjligheten att begränsa tillgången till Apple Intelligence; vi väntar dock fortfarande på fullständiga detaljer om detta.
En fråga är om IT kommer att ha befogenhet att helt blockera åtkomsten till Apple Intelligence. En mer nyanserad strategi kan vara mer lämplig: snarare än att ge IT- och säkerhetsteam ett enkelt “dödsknapp,” kan Apple uppmuntra kunderna att bedöma värdet av individuella funktioner i Apple Intelligence och väga dem mot potentiella risker.
Apple föredrar att proaktivt hantera IT- och säkerhetsteamens farhågor genom att designa en AI som verkligen sätter sekretess och säkerhet i första rummet. Med tanke på de omfattande skyddsåtgärder som Apple har byggt in i teknologin, särskilt när det gäller Private Cloud Compute, verkar det som att Apple Intelligence kommer att vara säkrare för både slutanvändare och organisationer än någon SaaS-produkt de redan använder. Den är utan tvekan bättre än någon annan befintlig online LLM. Och Apple bygger Apple Intelligence så att regelefterlevnads- och säkerhetsteam kan bedöma säkerheten själva.
Se till att din organisations säkerhets- och regelefterlevnadsteam är medvetna om Apple Intelligence nu, så att de är redo att börja granska det när betaversionen lanseras i höst. Vi kommer att göra samma sak här.

Vad bör du förbereda inför lanseringen av Apple Intelligence?

Kontakta oss: hi@bitsystechnologies.com

WE OFFER

Digital Workplace Services

MAC SUPPORT
Automated Tasks

DIGITAL WORKPLACE
 Office IT Support

MODERN WORKPLACE
Intune for Win & Mac

VIRTUAL DESKTOPS
Citrix Virtual Apps

MODERN WORKPLACE
Mac Win iOS Android

ONSITE TECHIES
Mac & Win Trained